Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 
Ο Βουλευτής του Νομού Λέσβου Νίκος Σηφουνάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
 «Επί δύο χρόνια τώρα οι αγρότες του Νομού Λέσβου ζουν με τον κίνδυνο της απώλειας μέρους του εισοδήματος τους από τις  δικαιούμενες επιδοτήσεις, ως συνέπεια της αλλοπρόσαλλης πολιτικής της κυβέρνησης στον καθορισμό των «επιλέξιμων» εκτάσεων.
Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής φοβούμαι ότι θα είναι η απώλεια 8 – 15 εκατομμυρίων ευρώ από τα 40 εκ. ευρώ του συνολικού ποσού των επιδοτήσεων  που αντιστοιχούν στο Νομό μας.
Τα τελευταία χρόνια οι Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης αντί να επιλύουν   προβλήματα των αγροτών και ιδιαίτερα των νησιωτικών περιοχών, αρκούνται σε μονοκομματικές συναντήσεις με νεοδημοκράτες βουλευτές και παράγοντες της κυβερνητικής πλειοψηφίας που καταλήγουν σε διθυραμβικές ανακοινώσεις χωρίς όμως αντίκρισμα. 
Ως βουλευτής Λέσβου  ουδέποτε κλήθηκα να συμμετάσχω σ’ αυτές. Αίφνης, την τελευταία στιγμή κλήθηκα από τον Αντινομάρχη Λέσβου να συμμετάσχω σε σύσκεψη στην Αθήνα, πράγμα αδύνατον αφού βρίσκομαι στη Λέσβο.
Αντιλαμβάνομαι την  ευαισθησία τους να με καλέσουν και κατανοώ το γιατί, όπως και οι αγρότες κατανοούν ποιος ευθύνεται για την κατάσταση την τραγική την οποία βρίσκονται.»